Arrangementet er afholdt

Remains

Verdenspremiere (kl. 19:30)

Med Eske Willerslev på rundrejse i USA, hvor 10.000 år gamle knogler måske kan fortælle os om de første amerikanere, men hvor de etiske og personlige dilemmaer hober sig op i hans møder med nutidens oprindelige folk.

DNA-spor fra nogle over 10.000 år gamle knogler rummer svarene på to af de mest omdiskuterede spørgsmål i amerikansk historie: Hvem var de første amerikanere? Og hvilken relation har de til nutidens oprindelige folk? Den danske stjerneprofessor Eske Willerslev har i over 10 år rejst rundt i USA for at undersøge den genomiske data og hvad den kan fortælle os om de tidlige mennesker. En rejse, hvor hans møder med de oprindelige folks stammer, som i dag kæmper for at få resterne af deres forfædre udleveret og begravet, tvinger Willerslev til at overveje sin egen position og mulige bias i sin tolkning af de tvetydige data. Hans objektive idealer som videnskabsmand bliver for alvor sendt til eksamen i mødet med Crow-stammen, hvor den danske forsker har en frygtindgydende, spirituel oplevelse. ’Remains’ tager os med på hele turen og dybt ind i alle de etiske og personlige dilemmaer, som er forbundet med at forske i andres historie.

Varighed: 90min
Instruktør: Linus Mørk

Efter premieren kan du møde DNA-forsker og medlem af Eventyrernes Klub, Eske Willerslev, i en ufiltreret samtale om de sejre og nederlag, der har formet hans karriere som en af verdens mest anerkendte genforskere. Hvilke sår fra fortiden risiekrer man at bore sig ned i, når man gennem DNA-forskning forsøge at kortlægge menneskeslægters ophav?

 Varm op til arrangementet på vores nye bar og café Kolme, der ligger lige ved siden af Bremen Teater. Vi serverer vin, cocktails, øl og snacks i hyggelige og stemningsfulde omgivelser i timerne op til showet. 

Der kan bestilles bord via www.kolmekbh.dk/bordreservation