04.07.2023
Kl 20:00
Dørene åbner kl 19:00
Pris: 295 kr. (Inkl. gebyr)

Søren Ulrik Thomsen & Det Glemte Kvarter

Forfatter og digter Søren Ulrik Thomsen og jazzorkestret Det Glemte Kvarter spiller koncert på Bremen Teater under Copenhagen Jazz Festival i kølvandet på 18 udsolgte koncerter på kunstgalleriet Den Frie og en række stærkt anmelderroste album. 

Det er 13 år siden, at digteren Søren Ulrik Thomsen inviterede de seks musikere fra Det Glemte Kvarter til at skrive musik til hans digte. Siden da er et fælles musikpoetisk udtryk vokset og foreviget på tre albums, i samarbejde med Århus Sinfonietta og strygerensemblet Who Killed Bambi og gennem et hav af koncerter rundt i landet.

Senest var Søren Ulrik Thomsen & Det Glemte Kvarter i 2022 aktuelle med ikke mindre end to albumudgivelser samt en audiopoetisk forestilling/installation, som spillede og stod opført på Den Frie Udstillingsbygning i København.

”Hvor mødet mellem digte og musik i den såkaldte spoken word-genre ofte ender som ornamentik, opleves de enkelte stykker musik på ’I vintersolen’ som små stykker filmmusik.” (…) ”Digtene fylder mindre, men træder skarpere frem. I stedet for at blive indrammet som et billede bliver digtenes billeder så at sige placeret i en montre af lyd, hvor man kan dvæle ved deres efterklange.” 
Kim Skotte – Politiken, 2022.

Samarbejdet med instruktør Anna Schulin-Zeuthen og scenograferne Birkedal/Bartholin – og oplevelsen med at skabe forestillingen Et øjeblik var det som om alt dette skulle forsvinde – var en stor inspiration for orkesteret som med iver fortsætter arbejdet mod en mere iscenesat koncertoplevelse.

I samarbejdet mellem digter og orkester optræder musikalske elementer fra det stemningsmættede over i et renset og stiliseret udtryk. Derved får musikken enten digtet til at krystalliseres i en skarp medklang eller også sætter den digtet i et helt nyt lys under musikalsk modspil.

Musikken og poesien afspejler på mange måder menneskelige kompleksiteter og eksistentielle spørgsmål, som alle generationer må forholde sig til: kærligheden, døden, naturens- og byens rum; de glemte kvarterer, som går igen i Søren Ulrik Thomsens forfatterskab.

Komponist og musiker, Mikkel Borrisholt Grevsen udtaler: ”Vi har udgivet musik sammen i over 10 år – men til trods for det, har vi endnu ikke fundet en færdig formel på vores samarbejde; hvilket vi så absolut synes er positivt. Vi forsøger at holde fast i et eksperimenterende og åbent, skabende rum, så musikken og digtene kan tage hinanden i nye retninger, og således at et fælles værk kan opstå”.

“Lad mig starte med at konstatere, at jeg elskede at sidde i mørket på Hotel Cecil denne aften. Jeg blev både berørt og dybt inspireret. Hvad kan man ønske sig mere? (…)
”Det to kvinder og fire mand høje Glemte Kvarter mestrer så mange forskellige instrumenter, at man får nye soniske landskaber serveret for hver stykke musik. Alle stykker bygger på klare og konsekvent udførte idéer, ligesom musikken var velspillet og både stramt tilrettelagt og udført.” 
Trinelise Værring – Gaffa, 2022