15.11.2023
Kl 19:00
Dørene åbner kl 18:00

Rikke Østergaard

Vi havde en fest, men så kom Preben!

Rikke Østergaard kommer til Bremen Teater med sit nye foredrag, der tager udgangspunkt i bogen ‘Vi havde en fest på arbejdet, men så kom Preben… Sådan undgår du, at blive følelsesforurenet på jobbet.’

Denne aften introducerer Rikke Østergaard dig til den nyeste forskning omkring social intelligens, og hvordan vi mennesker smitter hinanden med vores følelser og humør.
Vi har de seneste mange år, talt meget om stress på de danske arbejdspladser, men i dette foredrag gør Rikke Østergaard op med den gængse opfattelse af stress. Når der er stress i en virksomhed, handler det nemlig langt oftere om dårlig stemning på arbejdspladsen end for stort arbejdspres.

Som de flokdyr vi er, smitter vi mennesker nemlig hinanden med vores følelser, da vi ubevidst tilpasser os stemningen i flokken. Hvis du er sammen med en person, der er stresset, smitter det. Men er du omvendt sammen med én kollega, som er i godt humør og motiveret, ja, så smitter det ligeså meget.

I foredraget får du redskaber til at:
Beskytte dig selv mod ikke at blive smittet af andres stress og dårlige humør
Ændre stemningen både på arbejdet og privat fra negativ til positiv
Undgå følelsesmæssig forening på din arbejdsplads
Foredraget er baseret på sociologien omkring, hvordan følelser smitter, når vi mennesker er sammen, samt den nyeste hjerneforskning omkring hvad der sker i hjernen, når vi smitter hinanden. Først når vi forstår hvad der er på spil, kan vi ændre det!

Med sin baggrund som mental sundhedsekspert, ledelsesrådgiver, sociolog og ekspert i mindfulness har Rikke Østergaard specialiseret sig i stress, konfliktløsning, samarbejde, mindfulness og ikke mindst arbejdsglæde. Hun er Danmarks første erhvervssociolog og fungerer som gæsteunderviser på University of Sydneys lederakademi. Hun er også forfatter til flere bøger, og altså senest bestselleren ”Vi havde en fest på arbejdet, men så kom Preben” (februar 2021).

 Varm op til arrangementet på vores nye bar og café Kolme, der ligger lige ved siden af Bremen Teater. Vi serverer vin, cocktails, øl og snacks i hyggelige og stemningsfulde omgivelser i timerne op til showet. 

Der kan bestilles bord via www.kolmekbh.dk/bordreservation