02.07.2023
Kl 20:00
Dørene åbner kl 19:00
Pris: 310 kr. (Inkl. gebyr)

Palle Mikkelborg / Jakob Bro / Marilyn Mazur

Politiken gav 6 hjerter til jazzguitaristen Jakob Bros album “Returnings” (ECM Records) med Palle Mikkelborg, som de vækker til live med Marilyn Mazur den 2. juli på Bremen Teater under Copenhagen Jazz Festival 2023.

Med sig har de percussion-ikonet Marilyn Mazur, hvis virtuose og legende tilgang er som skabt til makkerparrets sfæriske lydmalerier.

❤️❤️❤️❤️❤️❤️: “Hans album er som faldende blade og langsomme skridt. Det er simpelthen ren skønhed.” – Politiken

★★★★★ “Så skønt som stilhed” – Berlingske

“Der er luft i musikken, stor frihed og et fælles ønske om at skabe noget, der ikke nødvendigvis kan forklares, men mærkes”.

Sådan beskriver guitaristen Jakob Bro sit anmelderroste trio-samarbejde med to af dansk musiks helt store profiler – Marilyn Mazur og Palle Mikkelborg. Sidstnævnte fyldte 82 år i marts 2023 og vendte efter en længere pause tilbage til scenen med et enkelt sæt på årets Vinterjazz allerede i februar.

Jakob Bro fortæller: “Jeg har kendt Palle, siden jeg var barn. Jeg spillede selv trompet og lyttede meget til ham. Vores veje har ofte krydset hinanden. Vi spillede to koncerter på jazzfestivalen tilbage i 2014, der virkelig fik mine øjne op for potentialet i den her konstellation. For nogle år siden talte vi om at samarbejde om musik for kor, men vi besluttede os for at koncentrere os om improviseret musik. Gradvist fødtes idéerne til albummet “Returnings”

Albummet udkom på ECM Records i 2018 til store anmelderroser, ikke mindst i Politiken, hvor musikredaktør Thomas Michelsen gav seks ud af seks hjerter under overskriften: “Hans album er som faldende blade og langsomme skridt. Det er simpelthen ren skønhed.”

I løbet af de seneste år har Jakob Bro og Palle Mikkelborg af flere omgange genbesøgt de lyriske stemninger og kompositioner fra “Returnings” med den ukronede percussion-dronning Marilyn Mazur, der blev verdenskendt for sit samarbejde med Miles Davis, Wayne Shorter og Jan Garbarek, og som drivkraft i front for egne nyskabende bandprojekter med førende nordiske musikere.

Derfor er det med stor glæde, at Copenhagen Jazz Festival i samarbejde med Bremen Teater kan præsentere en ganske særlig festivalaften med en trio af dansk jazz’ største kapaciteter i musikalsk samhørighed søndag den 2. juli.

 


 

SPIS PÅ KOLME INDEN ARRANGEMENTET

Varm op til arrangementet på vores bar og café Kolme, der ligger lige ved siden af Bremen Teater. Vi serverer lækre tapas, små retter, vin, cocktails og øl i hyggelige og stemningsfulde omgivelser i timerne op til arrangementet.

Tapas skal forudbestilles senest samme dag som arrangementet kl. 12 via Dinnerbooking.

Vi serverer to forskellige slags tapas af gode råvarer som chorizo, gode oste, artiskokcreme m.m. og små retter som sardiner, cremet burrata og surdejsbrød med olivenolie. Se vores menu her.