23.03.2023
Kl 20:00
Dørene åbner kl 19:00

NUCLEAR NOW

(kl. 20)

Mød Oliver Stone til Danmarkspremieren på hans kontroversielle film, der giver selv atomkraft-skeptikerne stof til eftertanke, når han i skyggen af krige og klimakriser ser nærmere på den kontroversielle energikilde. Et kritisk forsvar for atomet i en verden uden nemme løsninger.

Mens de fossile brændstoffer får planeten til at koge, er verden endelig nødt til at konfrontere sig med det tabuiserede alternativ: Atomkraft. Dybt nede i jorden under vores fødder rummer uran-atomer ufattelige mængder af koncentreret energi, som – da det først lykkedes videnskaben at forstå den i det 20. århundrede – både førte til opfindelsen af atombomben og til en ny energikilde. Men overgangen fra kul og olie til atomkraft var farvet af de gamle industriers interesser. En langvarig PR-kampagne skabte frygt og forvirring om atomkraften i offentligheden. Med uhindret adgang til atomindustrien i lande som Frankrig og USA har instruktørveteranen Oliver Stone skabt et passioneret forsvar for den kontroversielle energikilde, som i skyggen af krige, klimakriser og befolkningstæthed er vendt tilbage som fremtidens mulige energikilde. Uanset hvor man selv står, er der stof til eftertanke i ‘Nuclear Now’. Og til visningen den 23/3 i Bremen bliver der mulighed for at høre Oliver Stone selv fortælle om sit syn på atomkraft, når han dukker op i en livesamtale, direkte fra LA.

Varighed: 105min
Instruktør: Oliver Stone

Mød Oliver Stone
Efter visningen har vi inviteret Oliver Stone, den legendariske og altid kontroversielle instruktør bag filmen, til en samtale om atomkraft, risikosamfund og den grønne omstilling, direkte fra USA.