13.11.2021
Kl 14:00
Dørene åbner kl 13:00

Mulberry Street – Koppel/Colley/Blade Collective

(kl.14)

Anders Koppel fejrer og fornyer den dansk-amerikanske kulturelle forbindelse med et spritnyt værk: Mulberry Street Symphony, med en prerelease koncert på Bremen Teater den 12. november.

Værket er inspireret af den danske fotograf Jacob Riis’ berømte fotografier, bl.a. udgivet i bogen “How The Other Half Lives”, der viste den rå virkelighed blandt New Yorks fattigste omkring 1890. Billederne, som også indgår i aftenens koncert, har ikke mistet deres kraft, og Koppel tonesætter mødet mellem den gamle verdens udvandrede masser og den nye verdens storhed samt de fatale storbyfælder, som Riis som emigrant havde mærket på egen krop.

Værket er skrevet for den helt unikke besætning jazztrio og symfoniorkester, og solisterne tilhører den absolutte elite på den internationale jazzscene, nemlig Benjamin Koppel, saxofon og de to amerikanske topmusikere Scott Colley, bas og Brian Blade, trommer. Vi fejrer udgivelsen med Mulberry Street-koncert på Bremen Teater den 12. november, hvor de tre topsolister opfører dette unikke værk, denne gang i et arrangement med bigbandet The Orchestra.

De tre musikere har blandt andre spillet med jazzikoner som Herbie Hancock, Michael Brecker, Chick Corea, Joe Lovano, Lee Konitz, Jim Hall, Paul Bley, Wayne Shorter, Kenny Werner, Bob Dylan og Norah Jones.

Efter koncerten går the Koppel/Colley/Blade Collective alene på scenen til et sæt, der byder på highlights fra trioens snart ti-årige virke – og måske også hemmelige gæstesolister.