13.02.2022
Kl 20:00
Dørene åbner kl 19:00
Pris: 320 kr. (Inkl. gebyr)

Laibach (SLO)

Laibach aflægger Bremen Teater fornemt besøg den 13. februar 2022. 

I 1980 i den slovenske mineby Trbovlje, så Laibach dagens lys. Det blev starten på en lang og kontroversiel karriere for det slovenske kult-band, der siden har opnået en høj status hos dedikerede fans verden over. På tværs af en lang række albums har Laibach nærmest strittet imod ethvert forsøg på almen genredefinition. I stedet har de konstant udviklet på deres musikalske udtryksformer og bevæget sig mellem alt fra industrial, avantgarde og synth.

Helt fra begyndelsen har Laibach skabt sig et omdømme som systemkritikere og provokatører. Det har trukket bandet ind i et utal af kontroverser, der medførte et forbud i det daværende Jugoslavien, som følge af et interview i programmet TV Tednik, hvor gruppen var mødt op i fuld militær påklædning og armbind med sorte kors på. Et godt eksempel på Laibachs leg med pasticher og parodier på totalitarisme, nationalisme og militarisme

Som følge af forbuddet søgte bandet imod det store udland, hvor de snart op

nåede international berømmelse. Først da Slovenien blev selvstændigt i 1991 blev forbuddet hævet, og nu kunne Laibach se sig selv blive hyldet som kultur-ikoner i hjemlandet.

Laibach har siden udgivet en lang række albums, der spænder bredt fra rendyrket industrial til avantgarde, og som omfavner alt fra excentriske genfortolkninger af velkendte sange fra vesten, dark wave, elektroniske lydlandskaber og samples fra klassisk musik. Den røde tråd har dog altid været den fastforankrede, systemkritiske tankegang, der stadig gennemsyrer deres bredtfavnende musikalske palette.

Laibachs kommende koncert bliver den første på dansk grund i næsten tre år, så det er et længe ventet besøg, når et af Sloveniens største kultur-ikoner optræder på Bremen Teater den 13. februar 2022.