17.05.2021
Kl 19:00
Dørene åbner kl 18:00

Kim Bildsøe Lassen og Divya Das

Briterne og Brexit

Kim Bildsøe Lassen og Divya Das inviterer os med til et Storbritannien i forandring. De to garvede korrespondenter giver svar på, hvad der ligger til grund for en af de mest dramatiske episoder i EU’s historie – briternes beslutning om at forlade det europæiske fællesskab efter 40 år!

Svaret ligger ikke blot i parlamentsbygningen Westminster Palace i London. Vi finder det i lige så høj grad hjemme i de britiske stuer og på de britiske arbejdspladser – hos de rebelske skotter, martrede nordirere, vrede fiskere, desillusionerede arbejdere, stolte adelige, frustrerede unge og undrende intellektuelle. Kim Bildsøe Lassen og Divya Das har mødt dem alle, og du kan derfor glæde dig til sjove anekdoter og spændende beretninger fra både brexiteers og remainers.

Kim Bildsøe og Divya Das fortæller engageret, medrivende og med stor humor om baggrunden for briternes udmelding af EU, herunder briternes selvforståelse med tråde tilbage til kolonitiden og Anden Verdenskrig. Vi kommer også omkring fremtiden og får svar på, hvad Brexit betyder for Danmark og den fremtidige relation til vores store og traditionsrige nabo.

Kim Bildsøe Lassen og Divya Das har gennem mange år været kendte ansigter på hhv. DR og TV2. De blev begge udsendt til Storbritannien efter briterne i 2016 havde stemt for brexit. Kim og Divya er aktuelle med bogen Briterne og brexit – En frontberetning.