Arrangementet er afholdt

Johan Olsen

Ser du lyset, når du ser?

Biolog og rockmusiker Johan Olsen kommer til Bremen Teater med et enestående foredragsshow, hvor han byder på en historisk erkendelsesrejse mod og med lyset, og samtidig deler ud af fortællinger og fakta om LYSETs anatomi og historie. Det hele krydres med spændende eksperimenter, en bemærkelsesværdig assistent samt anekdoter fra eget liv og verdens- og videnskabshistorien.

I over 2500 år har mennesket tænkt over, hvad lys er for noget. De antikke grækere havde deres idéer, hvoraf nogle virker rimelig gakkede i dag. Og om 2500 år er der sikkert nogen, der synes, de moderne idéer om lyset er temmelig naive. Men vi er kommet ekstremt langt i vores forståelse. Vi har faktisk forstået så meget om lysets natur, at det er svært at forstå.

Foredraget er en erkendelsesrejse gennem mere end 2500 år; fra Empedokles til Bohr og videre. Det er samtidig også en kultur- og civilisationshistorisk rejse, der suppleres med eksperimenter, der vil forsøge at lokke lysets inderste hemmeligheder frem. Foredraget er udsprunget af Johans oprindelige og evige interesse for naturen og eksistensens basale betingelser. Det startede blidt med en lille undren, der blev til et længere studie, et bogmanuskript og så altså nu: et unikt foredragsshow.

Johan Gotthardt Olsen er rockmusiker, biokemisk forsker (proteinkrystallograf), tv-vært, forfatter og skuespiller, men også en fremragende formidler. Efter først at have småspekuleret over det og dernæst dykket dybere ned i spørgsmålet om, hvad LYS er for noget – og hvordan det er blevet belyst (undskyld) – kan han ikke længere holde det for sig selv og deler derfor ud af viden og engagement fra scenen og i dialog med et levende publikum.

Johan Olsen holder kun meget få foredrag med åbent billetsalg. Vi er glade og stolte over at kunne byde velkommen til et af to enestående arrangementer i efteråret 2021, hvor Johan gæster Aalborg og København.