16.04.2023
Kl 15:00
Dørene åbner kl 14:00
Pris: 280 kr. (Inkl. gebyr)

Gry Jexen

Kvinde Kend Din Historie (kl. 15)

Forfatter, podcaster og historiker Gry Jexen, der står bag bestselleren Kvinde Kend Din Historie, hylder historiens mest betydningsfulde kvinder på Bremen Teater i København den 16. april. 

Måske kender du Instagram-profilen Kvinde Kend Din Historie? Måske har du hørt den populære podcast? Eller læst bestsellerbogen af samme navn?

Gry Jexen har en mission om at skrive kvinderne ind i historien. Hun er forfatteren bag den litterære succes Kvinde Kend Din Historie, der  portrætterer 50 kvinder, som har levet i Danmark i løbet af de seneste 500 år og som toppede bestsellerlisterne allerede før den udkom. Til april gæster hun Bremen Teater med et show, der tager udgangspunkt bogen.

Gry Jexen mener at det er afgørende, at vi får skrevet kvinderne ind i vores fælles historie. At vi skaber ligestilling i historien. Og hun sætter spørgsmåltegn ved, hvorfor kvinderne overhovedet skrevet ud. Få svar på det – og bliv klogere på vores fælles historie og nogle af de betydningsfulde danske kvinder i historien, som ikke har fået den plads, de fortjener. Grys engagerede formidling gør historien levende og forståelig – og vi tør godt love, at du trækker på smilebåndet undervejs.

Gry er uddannet historiker og har arbejdet med historieformidling de sidste 7 år som både podcast-vært, forfatter, foredragsholder, tv-tilrettelægger og skribent. Som mål for hendes arbejde har Gry nemlig at skrive kvinderne ind i historien på en mere moderne og positiv måde og arbejder derfor målrettet med at rykke grænserne for, hvor og hvordan historie kan formidles.

Foredraget binder generationer sammen, så tag din mor, far, datter, søn, bedsteforælder, søskende under armen og lær mere om jeres fælles fortid. For jo mere vi kan spejle os i fortiden, jo bedre kan vi forstå vores nutid.

 Varm op til arrangementet på vores nye bar og café Kolme, der ligger lige ved siden af Bremen Teater. Vi serverer vin, cocktails, øl og snacks i hyggelige og stemningsfulde omgivelser i timerne op til showet. 

Der kan bestilles bord via www.kolmekbh.dk/bordreservation