Arrangementet er afholdt

Greg Lemond (US) og Cadel Evans (AUS)

Tour de France-legenderne Greg LeMond, som vandt i 1986, 1989 og 1990, og australske Cadel Evans, som stod øverst på podiet i Paris i 2011, kommer til Bremen Teater i København den 3. juni 2022 til foredrag og interview. 

Hestehalen mod hastighedshjelmen: LeMonds Genistreg
Da LeMond vendte tilbage til Touren i 1989, to år efter ulykken, regnede ingen med ham. Gradvist klatrede han dog op i klassementet, og snart skiftede den gule førertrøje frem og tilbage mellem Greg LeMond og hans holdkammerat, franskmanden Laurent Fignon – altid genkendelig med briller og karakteristisk hestehale. Før løbets sidste dag lå Fignon 50 sekunder foran LeMond, og alt syntes tabt for amerikaneren.
Men et på det tidspunkt usædvanligt valg af hjelm samt særligt styr til cyklen var med til at rykke balancen – så Greg LeMond samlet vandt Touren med blot otte sekunder.

Mountainbike og Landevej: Cadel Evans mestrede det hele
Evans slog imponerende rekorder, da han både blev verdensmester i mountainbike to gange – i 1998 og 1999 – endte som nummer to i Tour de France i 2007 og 2008, før han stod som vinder af Touren i 2011. Samtidig gjorde sejren ham til den første rytter fra jordens sydlige halvkugle, som trak i gult i Paris.

Publikum overværer også denne aften en usædvanlig auktion med LeMonds nye crash-sikre cykelserie og oplever ham male et maleri – som sælges og doneres til en hjælpeorganisation for udsatte, udvalgt af Time2BEntertained.

Aftenens vært og interviewer er den britiske sportsjournalist og Tour-specialist Norris Edward ”Ned” Boulting.