16.11.2021
Kl 20:00
Dørene åbner kl 19:00
Pris: 250 kr. (Eks. gebyr)

Connan Mockasin (NZ)

Connan Mockasin vender tilbage til det sted, hvor han første gang bragede igennem med sin excentriske freakfunk og uforlignelige scenepersona, når newzealænderen giver en akustisk solokoncert på Bremen Teater den 16. november.

Med 18.000 kilometer mellem hjembyen Te Awanga i det østlige New Zealand og Bremen Teater i København kan man næsten ikke komme længere væk hjemmefra. Men for Connan Mockasin, New Zealands funky freakfolk-førsteelsker, vil man med god vilje tale om en hjemmebane langt hjemmefra. For han ved i hvert fald, hvordan man finder sig til rette på Bremen Teater.

Det viste Connan Mockasin prøver på i 2014, da han med det begærende gennembrudsalbum ‘Caramel’ i tasken – og allieret med både dyne og åbenstående pyjamas – forførte og charmerede Bremen-publikummet og anmeldere helt i knæ. “Den mest underholdende og tilfredsstillende livemusik-performance, jeg har oplevet længe”, skrev Undetoners anmelder og kvitterede koncerten med fem stjerner.

Fem stjerner kunne Connan Mockasin indløse samme sted fire år senere, denne gang på bagkant af det seneste soloalbum, ‘Jassbusters’. Her var det Soundvenue, der fik stimuleret libidoen på Bremen Teater, “hvor han med blændende musikalsk overskud og varm publikumskontakt viste alle facetterne af sit særegne talent”, som Soundvenue skrev.

Multiinstrumentalisten brød igennem med det jazzede og softrock-inspirerede hit ‘Forever Dolphin Love’, en historie om en mands stigmatiserede og tragiske kærlighedsforhold til en delfin, og siden da har han spillet på Roskilde Festival og Heartland samt samarbejdet med blandt andre MGMT, Charlotte Gainsburg og senest med sin far, Ade, på det spritnye album ‘It’s Just Wind’.

Med ‘Jassbusters’ fra 2018, der var et mix af countryrock, soul og musikalsk surrealisme, akkompagnerede Connan Mockasin albummet med en selvinstrueret absurdistfilm i fem dele – og til efteråret følges den op af et aldrig før set afsnit af hans tv-“melodrama” Bost’n ‘n Dobs’n samt en akustisk solokoncert på Connan Mockasins fjerneste hjemmebane: Bremen Teater.