Arrangementet er afholdt

Ásgeir (IS)

Islandske Ásgeir vender tilbage til København, når han fredag den 15. februar gæster Bremen Teaters intime rammer. Med sig har han sine to anmelderoste albums, og det københavnske publikum kan se frem til en aften med både enkle melodistumper og komplekse opbygninger, der tilsammen udgør den unge islændinges bagkatalog.

I 2012 udgav Ásgeir sit debutalbum Dýrð í dauðaþögn (Dyrd i Daudathogn), der gik hen og blev det bedst sælgende debutalbum i Islands imponerende musikhistorie. Det blev starten på Ásgeirs omfattende verdensturné, der indebar over 350 koncerter på bare tre år. Han har optrådt på festivaler som Roskilde Festival til det store Glastonbury, har udsolgt Operahuset i Sydney blandt mange andre.

Fem år skulle der gå fra det første album, før den anmelderroste opfølger, ’Afterglow’, blev udgivet i 2017. Afterglow er en melankolsk folkpop tilsat generøse doser af elektronik. Sangene er sjælfulde, og Ásgeirs karakteristiske bløde og stærke stemme kryber ind under huden. På albummet er den folkede, akustiske lyd blevet sat lidt på hylden, og lyden er gået i en retning af noget mere melankolsk og melodisk electronica. For Ásgeir har det været et bevidst valg at bygge Afterglow op ud fra lyde, og ud fra et ønske om at lave musik, der lyder mere produceret. Han har to gange tidligere spillet i København, og givet det danske publikum smukke oplevelser. Til februar kan han atter igen opleves på dansk jord til en siddende koncert på Bremen Teater.