Arrangementet er afholdt

Dafnis Prieto (Cuba) & Aarhus Jazz Orchestra

Feat. Eliel Lazo, Yasser Pino

Den cubanske trommeslager Dafnis Prieto, der vandt en US Grammy for ‘Best Latin Jazz Album’ i 2018, kommer til Bremen Teater den 11. juli med landsfællerne Eliel Lazo, Yasser Pino og Aarhus Jazz Orchestra i anledning af Copenhagen Jazz Festival, hvor de vil spille det Grammy-vindende album “Back To The Sunset”.

Den prisvindende, cubansk-amerikanske komponist og tromme-virtuos Dafnis Prieto er en af de helt store kapaciteter på den internationale jazz- og latinscene. Som fast trommeslager for Michel Camilo og sideman i en række orkestre, herunder bl.a. med Henry Threadgill, Steve Coleman og Chucho Valdés, har Dafnis Prieto været med til at udvikle og sætte sit præg på latin- og jazzmusikken i hele verden.

Dafnis Prieto har ved flere lejligheder været nomineret til en grammy i USA, og i 2018 vandt han i kategorien “Best Latin Jazz Album” for sin udgivelse “Back To The Sunset” – en bigbandudgivelse hvor Dafnis Prieto, udover at spille trommer, har komponeret og arrangeret alt musikken.

Dafnis Prietos kompositioner blander frodige og euforiske melodier med imponerende polyrytmik, og viser et musikalsk ordforråd, der rækker hele vejen fra afro-cubansk folklore og latin-jazz til klassisk kammermusik. Det er ikke uden grund, at anmeldere verden over har været meget begejstrede for “Back To The Sunset”.

Til koncerten på Bremen Teater spiller Aarhus Jazz Orchestra med Dafnis Prieto på trommer, Eliel Lazo på percussion og Yasser Pino på bas. De tre musikere er født og opvokset sammen på Cuba, og er hver især stærke stemmer på den internationale latinjazz-scene. Nu mødes de med et af de stærkeste europæiske bigbands for at spille den prisvindende musik fra “Back To The Sunset”.