Arrangementet er afholdt

The Panama Papers: Verdens korrupte ledere

‘The Panama Papers’ er en doku-thriller i det helt store format om finansskandalen, der har rystet verden – og om dens kaotiske og uforudsigelige konsekvenser.

I april 2016 modtager den tyske journalist Bastian Obermayer det største sæt data nogensinde fra en anonym kilde. Spredt ud over 11,5 millioner dokumenter står navne på politikere, direktører, berømtheder, atleter og kartel chefer, der alle har gemt penge væk fra dagens lys ved hjælp af offshore selskaber – og alle sporet tilbage til det panamanske advokatfirma, Mossack Fonseca.

Mød filmens hovedperson, den tyske journalist, Bastian Obermayer, når han gæster CPH:DOX sammen med filmens prisvindende instruktør, Alex Winter, og den danske journalist og graverchef for Politiken, John Hansen, der varetog papirerne på vegne af danske journalister. Arrangementet præsenteres i samarbejde med FUJ (Foreningen for Undersøgende Journalister), og samtalen modereres af foreningens næstformand, Laura Marie Sørensen.

Om filmen
Om morgenen den 3. april 2016 stod verden op til den største korruptionsskandale i nyere tid. Over 370 journalister og en enkelt whistleblower havde i tæt samarbejde afdækket et globalt mønster af skatteunddragelse og hvidvask af beskidte penge. Et mønster, der starter i finansverdenen, men inkluderer selv den politiske verdenselite fra Putin og Trump til Cameron og Islands statsminister. ‘The Panama Papers’ er en doku-thriller af en storfilm om en skandale, hvis omfang og kaotiske konsekvenser kun lige er begyndt at vise sig. Fra hvidvask til mord og valgsvindel i en film, der får én op i det røde felt.