28.03.2019
Kl 17:30
Dørene åbner kl 17:00
Pris: 90 kr. (Eks. gebyr)

The Man Who Played With Fire

Stieg Larssons afsløringer

CPH:DOX og Blockbuster præsenterer filmen ‘The Man Who Played With Fire’ med efterfølgende talk med Daniel Poohl, nuværende chefredaktør på Stieg Larssons tidskrift, EXPO, graverchef på Politiken, John Hansen, radikaliseringsekspert og forsker, Tina Askanius, og formand for Dansk Journalistforbund, Lars Werge.

Du kender ham sikkert bedst fra Millennium-trilogien om Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist. Men vidste du også, at Stieg Larsson primært skrev de bøger for at kunne finansiere sit arbejde som undersøgende journalist – og at han var med til at afsløre et hel nynazistisk bevægelse i Sverige i 1990’erne?

Mens alle andre i Sverige tænkte, at nazismen hørte fortiden til, satte Stieg Larsson både sit navn og sit liv på spil, mens han gik undercover for at optrevle en ny højrebevægelse på fremmarch i Sverige Efter den danske premiere på filmen præsenterer vi en debat om netop de risici journalister løber, når de arbejder undercover eller afslører kriminelle handlinger fra voldelige personer – og om historien altid er risikoen værd?

Mød Daniel Poohl, den nuværende chefredaktør på Stieg Larssons tidskrift, EXPO, i samtale med graverchef på Politiken, John Hansen, radikaliseringsekspert og forsker, Tina Askanius, og formand for Dansk Journalistforbund, Lars Werge. Visningen er en del af DOX:DIREKTE og bliver livetransmiteret til biblioteker over hele landet, der også kan stille spørgsmål i debatten. DOX:DIREKTE præsenteres i samarbejde med Blockbuster.

Om filmen
Den storsælgende (og storrygende) forfatter Stieg Larsson levede et parallelt liv ved siden af sit arbejde med Millenium-romanerne. Som journalist og detektiv kortlagde han godt og grundigt højre-ekstremismens fremmarch i Sverige og resten af Europa på et tidspunkt, hvor alle troede at den hørte fortiden til – og tog fejl. I en montage af arkivklip, interviews og cinematiske rekonstruktioner fra et tursmørkt Stockholm får vi historien Larssons skyggeliv, genskabt som en skandinavisk film noir. En pokkers god historie, fantastisk fortalt. Men med en politisk resonans, som desværre er mere aktuel end nogensinde før.

DOX:DIREKTE
‘The Man Who Played With Fire’ er en del af DOX:DIREKTE, hvor CPH:DOX og Blockbuster viser en række premiereaktuelle film simultant på biblioteker landet over med efterfølgende live-transmitterede samtaler.