Arrangementet er afholdt

Söndörgó (HU) vs. Dreamers’ Circus

Glæd dig til en eventyrlig og alsidig aften i folkemusikkens tegn, når ALICE CPH præsenterer de to mesterlige orkestre Söndörgő og Dreamers’ Circus i eksklusive omgivelser på Bremen Teater.

⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛

Söndörgő
Ungarske Söndörgő har dybe rødder i Balkans rige folkemusikalske arv. Men modsat de fleste Balkan-orkestre er orkestrets musik ikke centreret omkring brass-instrumenter eller violin, men derimod omkring de mandolin-lignende tambura’er. Gruppen startede med en mission om at videreudvikle den sydslaviske tamburitza-tradition, som eksisterer blandt serbere og kroatere i forskellige landsbyer i Ungarn. Men Söndörgő er meget mere end et tamburitza-band, og de fem musikere mestrer ligeledes alt fra klarinet, saxofon og hyrdefløjte til harmonika og darbuka, og inddrager både makedonske, bulgarske og tyrkiske inspirationer i musikken.

Med næsten 20 års sammenspil, har Söndörgő skabt noget nær ekstatiske tilstande på festivaler rundt omkring i verden (deriblandt Roskilde Festival), ligesom de også tidligere har spillet op til en forrygende fest på Global.

Dreamers’ Circus
Dreamers’ Circus må kaldes nogle af de fremmeste ambassadører for den nye bølge af nordisk folkemusik. Med deres smittende energi og dybe engagement har de fortryllet lyttere herhjemme, men de har også rejst rundt i verden og udbredt kendskabet til den nordiske folkemusik. De har spillet i Sydneys berømte operahus, og de har turneret i Japan, hvor de bl.a. har fremført deres musik for den legendariske animationsfilmskaber Hayao Miyazaki. Men selvom de ofte optræder i store koncertsale, har de aldrig givet køb på legesygen og evnen til at skabe intime møder med musikken. Det har de bl.a. vist til flere udsolgte julekoncerter på Global. For tiden markerer de sig på DR med Søren Ryges program Musik på Færøerne, og således fortsætter de sublime spillemænd Nikolaj Busk, Rune Tonsgaard Sørensen og Ale Carr med at sprede deres musikalske kærlighed via nye kanaler.

Praktisk

Døre åbner kl. 19 / koncert kl. 20
Koncerten er med unummerede siddepladser.
Koncerten er arrangeret af ALICE CPH.

⊛In English⊛

Söndörgő
The brotherhood of virtuosity, contemporary inventions and respect – Söndörgő from Hungary combines these all brilliantly with their signature instrument, the Hungaro-Serbian tambura. Discover with them the delicate beauty and fizzing energy of a different Balkan sound and get dizzy on Söndörgő’s extraordinary odd rhythms.

Dreamers’ Circus
An endlessly innovative approach, coupled with outstanding musicianship, has brought Dreamers’ Circus to the forefront of the Nordic folk and world music scene. Frequent collaborators with the Danish String Quartet and the Copenhagen Philharmonic, Dreamersʼ Circus is comprised of Nikolaj Busk on piano and accordion, Ale Carr on Nordic cittern, and Rune Tonsgaard Sørensen (also of the Danish String Quartet) on violin.

Doors open 19 / koncert at 20.
Ticks are without seat numbers.