Arrangementet er afholdt

Sara Omar

Den 31. maj byder vi i samarbejde med DIGNITY inden for til en aften med menneskerettighedsforkæmper og forfatter til den anmelderroste bog “Dødevaskeren”, Sara Omar.

Hendes fortælling om pigen Frmesk, der gennemlever et helvede af patriarkalsk undertrykkelse, fysisk og psykisk vold og umenneskelig behandling i Kurdistan og senere Danmark, solgte over 50.000 eksemplarer den første måned. Siden udgivelsen for over et år siden har Sara Omar holdt stribevis af foredrag for fulde huse og modtaget en række priser og udmærkelser.

Nu går hun sammen med den danske menneskerettighedsorganisation DIGNITY – Dansk Institut Mod Tortur, som hun er ambassadør for, for at lave en enestående aften med oplæsning fra “Dødevaskeren”, et modereret interview med Sara Omar samt Q&A-session med publikum.

Sara vil i løbet af aftenen blive gjort selskab af en anden stærk kvinde, percussionisten Simona Abdallah, som brød med de mandsdominerede normer i det arabiske samfund, hun tilhørte, for at finde sin egen vej igennem musikken. Hun er i dag en af de mest velkendte kvindelige percussionister og en af de eneste kvinder på kloden, der spiller på trommen darbuka. Hun vil spille to sæt i løbet af aftenen.

Efter arrangementet vil der være mulighed for at få signeret sit eget eksemplar af “Dødevaskeren” og få en forfriskning i baren.