Arrangementet er afholdt

Praudas festival for nye medier

Alex Blumberg, KIT.se, Føljeton, Center for Podcasting, Korrespondenterne, Aslak Gottlieb, Google, Dossier, The Lake Radio m.fl.

Prauda – foreningen for eksperimenterende internetmedier inviterer til deres første festival for nye medier fredag den 22. september på Bremen Teater i København.

Prauda har – i samarbejde med Google og Dansk Journalistforbund – samlet en række nye, unge medier, forskere og garvede startuppere til en endagsfestival for nye medier. Mød Alex Blumberg (Startup Podcast), KIT.se, Føljeton, Korrespondenterne, Center for Podcasting, Aslak Gottlieb, Google, Dossier, The Lake Radio m.fl.

Alex Blumberg: Den verdenskendte radiostjerne Alex Blumberg var en del af holdet bag de enormt populære shows This American Life og Planet Money. Men Blumberg ville mere og derfor besluttede han sig for at etablere et podcastmedie. Denne proces dokumenterede han i podcasten Startup, og i dag leder han Gimlet Media – et succesfuldt podcastfirma med flere shows på repertoiret – heriblandt Startup, som absolut er et lyt værd.

KIT.se: Siden etableringen i 2015 har det svenske nyhedsstartup KIT lynhurtigt etableret sig i det svenske nyhedslandskab. Med en stærk visuel profil og en redaktionel linje, der forklarer og perspektiverer sammenhænge, trends og begivenheder i samtiden er KIT’s rejse kun netop begyndt.

Føljeton: Føljeton har startet deres eget nyhedsbrevsfirma i krydsfeltet mellem mobiladfærd og engageret læsning. Føljeton vil være en naturlig del af alle danskeres hverdag – ligesom en kop kaffe om morgenen.

Aslak Gottlieb: Aslak Gottlieb, undervisningskonsulent og SDU Fellow. Gottlieb har undersøgt, hvordan man laver nyheder til unge og har defineret fem engagement-kriterier, som øger interessen for nyheder hos målgruppen. Dem vil han præsentere for os.

Google: Google har dedikeret en milliard kroner til at støtte den digitale udvikling af nyhedsmedier i Europa med deres Digital News Initiative.. Eero Korhonen, Head of Strategic Relationships interviewes om Googles fremtidige samarbejde med Europas fremmeste medier – både store og små.

Korrespondenterne: Det danske netmedie Korrespondenterne har Danmarks største netværk af udlandsjournalister og vil bruge dette netværk til at skabe journalistik, der skal gøre det nemmere for danskere at studere, arbejde og kommunikere i en globaliseret verden.

Dossier: Det dansk magasin Dossier skriver om business-, startup-profiler og kulturpersonligheder. De skiller sig redaktionelt ud fra lignende magasiner med deres skarptvinklede fortællinger, hvor de medvirkende udelukkende fortæller om emner de ved eller føler særligt meget om og for. Visuelt er Dossier en fornøjelse, så glæd dig til en flot præsentation om tankerne bag og fremtidens muligheder for magasinet.

The Lake Radio: The Lake er en non-profit, 24/7 online radiostation, hvor alle sange bliver valgt tilfældigt. Hver uge har de længere programmer, liveshows og mixtapes. Kom og hør om principperne bag den tilfældige onlineradio.

Center for Podcasting: Center for Podcasting er en interesseorganisation, der har samlet et broget og bredt felt af podcasts i Danmark. Center for Podcasting kommer og fortæller om vilkårene for små podcasts i Danmark og præsenterer nye, danske podcasts.

Prauda er en organisation for startup-medier i Danmark, der dækker alt fra podcasts til kultur- og samfundsmedier. Og til festivalen vil der være mulighed for at møde og snakke med Praudas mediemedlemmer: Mød blandt andre Netudgaven, Korrespondenterne, Qvark og Atlas – og mange flere.

Billetten inkluderer middagsmad!

Festivalen er arrangeret i samarbejde med Google og Dansk Journalistforbund. Vi glæder os til se jer!