Arrangementet er afholdt

Nye Toner #17

Fredag den 18. maj er der endnu en omgang Nye Toner på Bremen Teater, hvor du kan stifte bekendtskab med det bedste af det helt nye på den danske musikscene. 

Konceptet bag Nye Toner er simpelt: 3 etablerede musikere kuraterer hver 1 band / artist, som de vil præsentere for 600 nysgerrige og imødekommende publikummer. Denne gang er Carsten Holm vært, og han kommer til at interviewe kuratorerne på scenen forud for deres valgte artists optræden.

Tidligere har navne som MØ, Folkeklubben, Bisse, Anya, Bremer/McCoy og mange andre givet nogle af deres karrieres første koncerter til netop disse arrangementer.

De 3 kuratorer og deres udvalgte bands til Nye Toner #17 er:

Mattias Kolstrup, forsanger i Dúné – præsenterer PALA:
De unge mænd i PALA oser af coolness, fortvivlet længsel og hengivenhed til det modsatte køn. Med deres musik ønsker de at fortælle historier om ung, utæmmelig og uforklarlig kærlighed.
PALA befinder sig i spændingsfeltet mellem The National, Phil Collins og Depeche Mode. Forsanger Søren Ulsig besidder en vokal der kunne tilhøre en aldrende, sølvrævet crooner og ikke en 26-årig ung mand. De fængende omkvæd, de storladne trommer og gennemarbejdede produktioner vidner om et talentfuldt band – ifølge Bands of Tomorrow med stort internationalt potentiale, her i deres anmeldelse af EP’en ’Dazed: “Ved hjælp af forsanger Søren Ulsig dybe stemme udladning, fængende omkvæd og gennemførte instrumenteringer er gruppen et uundværligt act på den danske musikscene, der, udover at have erobret musiklandskabet herhjemme, uden tvivl også besidder et kæmpe internationalt potentiale”.
GAFFA’s live-anmelder har tidligere givet PALA ★★★★★ og skrev:“De er et popband, lige indtil man blinker, og pludselig har fornemmelsen af at stå over for et stadionrockband. Særligt i de instrumentale dele bliver følelserne storladne, og man bliver mindet om, hvor dygtige musikere det er, der gemmer sig bag den lettilgængelige pop.”


Søren Christensen, guitarist i The Blue Van og producer – præsenterer FAVOR:
FAVOR sætter et tungt neonfarvet 80’er fodaftryk på den danske musikscene, med udgivelsen af debut EP’en ‘Lightweight For The Heavyhearted’.
FAVOR har hurtigt vist sig at være ‘one to watch’ og spillede sin første offentlige koncert nogensinde som support for den norske popstjerne, Sigrid, i et udsolgt Lille Vega.
Debutsinglen ‘Hole In The Heart’ har været udvalgt som Ugens Uimodståelige af Bands Of Tomorrow, og i videoen fra en live-session med FAVOR får du et godt billede af, hvad publikum kan forvente af en FAVOR livekoncert.
International opmærksomhed er det også blevet til, blandt andet fra den tyske blog Indie-pop, som skrev: ”Danish musician FAVOR is moving into future soul with his follow-up. The smooth “Slowly Dancing” is about accepting past relationships still having an influence in life (like the memories are slow dancing with you). A perfect song for dancing with the past and present!”
P3 radiovært, Mads Gundersen har blandt andet udtalt om Favor: “Favor er lækker synthpop, der giver dig lyst til at veksle alle dine penge til 2-kroner og smide dem efter den nærmeste arcade-hal. Det er positivt, opløftende og noget der bedst høres i lilla neon lys, med en drink i hånden, du ikke kan navnet på og det er også lige meget, for du spilder den alligevel, når du danser!”

Per Vers, landets bedste rimsmed – præsenterer Artigeardit:
Artigeardit viser på sin debut EP ’Fristelse Fordærver’ sine solide lyriske skills og evnen til at formidle det kaotiske urbane ungdomsliv, bl.a. på singlen ’Forklar Ma’. Ardit har en unik lyrisk aggressivitet og sikkerhed, som selv erfarne rappere må misunde. Hans linjer er både vittige og indeholder læresætninger, som er usædvanlige for hans unge alder.
Han er desuden hverken en typisk gaderapper eller en samfundskritisk lyriker, men bringer derimod en unik stil, der ligger sig midt imellem, når han på sin EP forholder sig kritisk til det urbane gadeliv, det at være ung og fristelserne, der følger med.
Han besidder et flow, der emmer af selvsikkerhed og autoritet. Her er intet rim forceret, og så har Ardit tilmed et ganske godt flair for de sungne omkvæd, som måske ikke er skønsang, men bringer noget ærlighed ind i tekstuniverset, der udspringer af en ung mands hverdag, problemer og fristelser.
Artigeardit er en af de unge rappere, der er bedst til at kombinere poetisk lyrik med karismatisk gadedrenge-attitude. Debutalbum er lige om hjørnet.
_ _ _ 

Som altid indledes aftenen med en musikquiz i Bremen Teaters foyer, hvor konkurrencen er benhård, men dog kærlig.

Dørene åbner kl. 17.30, musikquiz fra 18.00 og koncerter fra 20.00.

Gratis entré, men billetter skal bestilles.

Arrangementet er støttet af Københavns Kommune.