Arrangementet er afholdt

Mor Karbasi

En af de unge store divaer på verdensscenen kommer til København med sit band. Mor Karbasi er israelsk verdensstjerne med marokkansk og persisk baggrund og vokset op i Jerusalem, nu bosat i England. Hendes musik kombinerer eksotiske toner med velkendt verdensmusik, og siden hun udgav sit første album i 2008 har hendes pragtfulde stemme og scenetække erobret publikum, hvorend hun optræder.

Mors første album ‘The Beauty and the Sea’ (produceret af Grammy prisbelønnede producent Matt Howe og af multi-instrumentalist Joe Taylor) modtog fantastiske anmeldelser: hun blev straks placeret sammen med globalt berømte sangere som Mariza og Estrella Morente, en fantastisk sammenligning, men den beskriver ikke hendes unikke sangstil og kompositioner, der fører os ind i det gamle sprog, Ladino.

Hendes tredje album ‘La Tsadika’ er en rejse rundt i hendes marokkanske verden. Mor Karbasis lidenskabelige fortolkning af de traditionelle sephardiske og marokkanske melodier, samt egne kompositioner, kombineret med Tom Cohns musikalske fortolkning har resulteret i et unikt album.

Det seneste og fjerde album, ‘The Eyes of a Bride’, er et nyskabende og indsigtsfuldt skridt, der forbinder Nordafrika, hvor den jødisk-sephardiske verden møder den berberiske musiktradition. Dette blev indledt allerede på hendes sidste album ‘La Tsadika’, og endnu en gang bringer hun opfindsomt en fjern verden til nyt liv med mange nye kompositioner med stjernemusikere som Richard Bona, The Tomatito-Family og Kai Eckardt.

Men det er hendes stemme, som gør hende helt speciel, både skrøbelig og stærk, denne vikler dig om sin lillefinger, mens du er på vandring i hendes univers og fortaber dig i en labyrint af arabesker.

I anledning af det jødiske nytår bliver der serveret æbler og honning i pausen.

Billetpriser: Normalpris 250 kr.
Politiken Plus og medlemmer af Det Jødiske Samfund 200 kr.
Har du ikke Myshop eller er medlem af Politiken Plus kan du maile til Jewish Culture in Copenhagen på jewishculture@gmail.com og indbetale på reg 1551 konto 4589357248.
Billetter kan også rekvireres i døren.