Arrangementet er afholdt

Mark Eliyahu

Den karismatiske, israelske komponist og musiker Mark Eliyahu kommer til Bremen Teater den 4. juni med sin fortryllende verdensmusik.  

Mark Aliyahus musik er baseret på ældgamle mellemøstlige, persiske og centralasiatiske klange, som er flettet sammen med europæiske harmonier. Derfor når hans musik ud til forskellige musiktraditioner over tid og sted, mens han bevarer mizrahi musikkens grundlæggende følelsesmæssige kvaliteter.

Mark Aliyahu komponerer, arrangerer og spiller musik og har siden 2015 spillet med sin gruppe Makam med arabiske, tyrkiske, indiske og azeri musikere.

Allerede med soundtracket til filmen ‘The Ballad for the Weeping Spring’ (2012) fortryllede han publikum verden over med sit mesterlige spil på kamanche og baglama – og nu har vi fornøjelsen at opleve ham i levende live på Bremen Teater.

Mark har desuden komponeret og spillet musik i flere film, til danse- og teaterforestillinger og er i dag en af ledende og mest indflydelsesrige musikere inden for israelsk verdensmusik. Han blev også udvalgt af EU til at repræsentere Israel i forskellige internationale musikprojekter.

Mark Eliyahus far er den verdensberømte tar-mester Piris Eliyahu, som også kommer med på Bremen Teater.

Mark Eliyahu – kamanche, baglama
Piris Eliyahu – tar
Rony Iwryn – slagtøj
Eldad Zitrin – klaver, keyboard

Koncerten præsenteres i samarbejde med Jewish Culture in Copenhagen.