Arrangementet er afholdt

Lyt & Byg

m. Nikolaj Kirk, Morten Pape, Geeti Amiri og Nadia Plesner

Kom til et brag af en velgørenhedsaften med Nikolaj Kirk, Morten Pape, Geeti Amiri og Nadia Plesner på Bremen Teater i København den 8. januar, hvor hele overskuddet fra billetsalget går ubeskåret til skolebyggeriet i Tanzania. I løbet af aftenen tages publikum med vidt omkring og når blandt andet forbi Afrika, Afghanistan, Urbanplanen og en retssal i Haag. Den kendte tv-kok Nikolaj Kirk tager udgangspunkt i sine utallige rejser, når han i sit foredrag fortæller om naturfolk og deres værdier. De anmelderroste forfattere Geeti Amiri og Morten Pape udveksler tanker og holdninger til opvækst, inspitation og hinandens forfatterskab. Billedkunstneren Nadia Plesner fortæller hele historien om sin “Simple Living”-tegning og det efterfølgende arbejde med foreningen Simple Living Komitéen, der netop nu er ved at bygge en skole til Hananasif børnehjemmet i Tanzania. 

Simple living – kamp og kunst fra en campingvogn
Nadia Plesners foredrag er historien om, hvordan hun lavede en tegning med ønsket om at samle penge ind til en nødhjælpsorganisation i Darfur, men blev stoppet af Louis Vuitton, da en del af tegningen lignede en Louis Vuitton-taske. ‘Simple Living’ er samtidig fortællingen om en ung kvinde, der rejser til udlandet med udsigt til drømmemanden og drømmestudiet, men havner i en fugtig campingvogn, invalideret og bedraget. Og om hvordan hun en vinterdag skriver sine drømme på en iskold køkkenlåge og seks år senere står på FNs bonede gulve som fortaler for kunstnerisk ytringsfrihed.

Samtale mellem Geeti Amiri og Morten Pape
I denne samtale udveksler de to forfattere Geeti Amiri og Morten Pape tanker og holdninger til genrer, inspiration og hinandens forfatterskab. Opvækst og miljø er centrale begreber, og dialogen tager udgangspunkt i deres anmelderroste romaner Glansbilleder, Planen og Guds Bedste Børn. Morten Pape og Geeti Amiri har begge oplevet at vokse op på kanten af det etablerede samfund, og gennem deres personlige historier får publikum et indblik i, hvordan man skaber et liv mellem to verdener.

Gastronomisk opdagelsesrejse med Nikolaj Kirk
Nikolaj Kirk tager publikum med på en gastronomisk opdagelsesrejse og forbi nogle af verdens fjerneste stammer og naturfolk. Vi hører om jagt og køkkenteknikker og gennem billeder og fortællinger fra rejserne, kommer vi helt derud, hvor maden stammer fra og hører om de eventyr, som er forbundet med dette. Tag med på jagt på flyvemyrer eller slagtning af en ko hos Dinka-stammen i verdens yngste land, Sydsudan, eller mød hovedjægerne på Borneo og hør om pusterørsjagt på korthalede makak-aber.

AFTENENS PROGRAM:
Dørene åbner 17.30
18.00: Velkomst
18.10: Foredrag med Nadia Plesner
18.55: Samtale mellem Geeti Amiri og Morten Pape
19.40: Pause
20.00: Foredrag med Nikolaj Kirk
20.45: Afrunding/Tak for i aften

Om Simple Living Komitéen
Simple Living Komitéen er en dansk forening stiftet af Nadia Plesner i 2008. Med kunst som platform laver foreningen kampagner og indsamler midler til humanitært arbejde i udviklingslande. Foreningen har i sit arbejde et særligt fokus på kvinder og børn og ønsker at bidrage til uddannelse og sundhed.
Foreningens arbejde startede i 2007 med kampagnen Simple Living, der skulle skabe opmærksomhed omkring folkemordet i Darfurregionen i Sudan. Gennem kampagnen blev der indsamlet penge til nødhjælpsorganisationen Divest for Darfur og distribueret solovne til de Darfurianske flygtninge, som bor i lejre i Tchad.
Siden har foreningens arbejde spredt sig til flere lande, og der er blevet sendt 40-fods containere med indsamlet hospitals- eller skoleudstyr til lande som Tanzania, Uganda, Yemen og Syrien.
I 2010 startede foreningen et samarbejde med børnehjemmet Hananasif i Tanzania. Børnehjemmet er grundlagt af en lokal familie og hjælper forældreløse børn med at få et tilhørssted og en stærk uddannelse. Det første projekt bestod i at møblere børnehjemmet og levere skoleudstyr, bøger, skoletasker og store kopimaskiner som hjælp til lærernes arbejde. I 2015 påbegyndte komiteen bygningen af en ny skole til Hananasif børnehjemmet. Det er denne skole, der indsamles de sidste midler til gennem arrangementet i Bremen Teater.