Arrangementet er afholdt

John McEnroe: In the Realm of Perfection

CPH:DOX M. Jørgen Leth, Kenneth Carlsen og Janus Metz

Oplev en af verdens største tennisstjerner på det store lærred den 30. marts, når CPH:DOX blænder op for ‘John McEnroe: In the Realm of Perfection’ – en film for både film- og tenniselskere!

Mød efterfølgende filminstruktør Jørgen Leth og tennislegende Kenneth Carlsen i en samtale modereret af filminstruktør Janus Metz (‘Borg’, 2017) om passionen for sporten og de svære følelser, der kan tage overhånd både på og udenfor banen.

Om filmen:
Verdens bedste tennisfilm, er den blevet kaldt. Den er også en af de bedste film om filmmediet selv. Julien Farauts originale, fabulerende og filosofisk begavede film om den notorisk temperamentsfulde verdensmester John McEnroe er nemlig også et nærmest Jørgen Lethsk mesterværk om æstetik, kontrol og følelsesfuld brutalitet – alt det, som film og sport har til fælles. Baseret på en guldmine af arkivmateriale skudt af den ukendte fotograf Gil de Kermadec, der var besat af McEnroe og filmede utallige af hans kampe i 80’erne. Matthieu Amalric står for det vidtløftige kommentarspor.

Øvrige visninger:
Palads, fredag den 22. marts kl. 21:30
Cinemateket, søndag 24. marts 21:30