Arrangementet er afholdt

Hunting For Hedonia

Science Opening Night

Gennem såkaldt dyb hjernestimulation er videnskaben nu i stand til at korrigere vores humør, påvirke vores lyster og ændre på vores personlighed med simpel neuroteknologi. Er diskrete elektroder i hjernen fremtiden for lægevidenskaben og fremtiden for os, patienter? De spørgsmål stiller vi, når CPH:DOX fredag den 22. marts lancerer det stort anlagte videnskabsprogram, CPH:SCIENCE, med Pernille Rose Grønkjærs nye dokumentarfilm ‘Hunting for Hedonia’, som er blevet til i samarbejde med videnskabsjournalist Lone Frank på baggrund af hendes anmelderroste bog ‘Lystens Pioner’.

Hunting for Hedonia’ undersøger tidens eksplosive udvikling i brugen af såkaldt ‘deep brain stimulation’, dyb hjernestimulation. Med permanente elektroder i udvalgte områder af hjernen, korrigerer man i dag abnorm aktivitet og normaliserer dermed forskellige neurologiske og psykiatriske tilstande, såsom Parkinsons, demens – og depression. Men hvad er ‘next step’ for denne udvikling? Ønsker vi virkelig muligheden for at manipulere vores psyke på denne måde? Og hvor går grænsen, når lægevidenskaben faktisk kan ændre menneskers personlighed ved neurokirurgiske indgreb?Efter verdenspremieren inviterer vi til debat med filmens instruktør, Pernille Rose Grønkjær, videnskabsjournalist, Lone Frank, filosof, Klemens Kappel og professor Poul Videbech. Journalist, Anja Bo, modererer debatten.

Videnskabsprogrammet CPH:SCIENCE er støttet af Lundbeckfonden og Uddannelses- og Forskningsministeriet og indeholder ud over et filmprogram med helt nye premierefilm om forskning også et program for børn og unge med fokus på videnskab, en konference og et pitching-forum med fokus på videnskab for filmbranchen og universitetsverdenen og adskillige events, VR-installationer og debatter, hvor forskningen møder civilsamfundet repræsenteret ved interesseorganisationer, foreninger og politiske aktører.