Arrangementet er afholdt

Fortællinger på flugt

I 2015 talte vi om ’flygtningestrømme’ ind over Danmark. Siden da har debatten flyttet sig, og ’strømmen er stilnet af’. Men uanset hvilken debat, der fylder i medierne, så er virkeligheden: Hver dag forsøger mennesker, der er flygtet fra deres hjemland, at skabe sig en hverdag i deres nye hjem i Danmark. Og hvordan er det så lige?

Kom med denne aften, og hør 8 unge med flygtningebaggrund fortælle om deres oplevelser – ærligt og på egne præmisser. De er ikke debattører eller retorikere. De er almindelige mennesker med ualmindelige historier. Historier om flugten, eller livet før krigen eller tabet af identitet og tryghed. Historier om sjove misforståelser på sprogskolen, nye venskaber eller spørgsmålet om, hvor længe man bliver ved med at være flygtning. Én ting er sikkert: Ingen historier er ens.

BAGGRUND FOR ARRANGEMENTET
For to år siden gik Os Imellem, DFUNK og Forvandlende Fortællinger sammen om et arrangement, hvor unge flygtninge indtog scenen med deres personlige historier. Nu gentager vi konceptet – det er ikke de samme mennesker på scenen og ikke de samme historier, men det er stadigvæk med udgangspunkt i det intime rum, der opstår, når mennesker deler personlige historier. Som viser hvor forskellige vi er, og ikke mindst hvor meget vi har til fælles.

Når flygtninge omtales som ’bølger’, glemmer vi nemt det enkelte menneske. Hvad betyder det at være en politisk og juridisk kategori, at ramle ind i et system og i nye kulturer, der har holdninger til din ’status’, men ikke din person? Hvordan insisterer man på at være sin egen, og have sin egen historie? I Fortællinger på Flugt er mikrofonen vendt mod hovedpersonerne i flygtningedebatten, så de kan fortælle, hvad de gerne vil have, du hører.

PRAKTISK
Døre åbner kl. 18, arrangement 19-21 (inkl. pause)
For at sikre dig en plads til arrangementet, skal du hente en billet (gratis) via Ticketmaster:
www.ticketmaster.dk/event/BRM2711

FORTÆLLINGER OVER HELE DANMARK
Forestillingen på Bremen Teater d. 27. november er den første Fortællinger på Flugt-forestilling i en Danmarks-turné, som varer frem til d. 5. marts. Fortællinger på Flugt besøger nogle af landets fedeste scener i Aalborg, Odense, Aarhus og København. Fortællinger på Flugt er støttet af Nordea-fonden.

OM DFUNK
DFUNK er en landsdækkende ungdomsorganisation, der skaber netværk og formidler viden blandt unge med og uden flygtningebaggrund. Igennem sociale aktiviteter engagerer vi unge flygtninge i foreningslivet, styrker deres ressourcer og hjælper dem med at etablere netværk med andre unge. Vi bidrager til den demokratiske debat om flygtninge ved at formidle viden og sætte ansigt på de mennesker, det drejer sig om. Læs mere her: www.dfunk.dk

OM FORVANDLENDE FORTÆLLINGER
Forvandlende Fortællinger er en storytelling-virksomhed, der ruster mennesker og organisationer til at skabe forståelse og forandring gennem deres egne historier. Her træder det enkelte menneske i forgrunden, og skaber ny værdi på tværs af organisationen, Danmark og sig selv.
Tjek dem ud her:
www.forvandlende.dk

OM OS IMELLEM
Os Imellem er titlen på en række arrangementer, der stiller skarpt på sociale udfordringer i samfundet omkring os. Arrangementerne udvikles i samarbejde med organisationer, der arbejder med de enkelte temaer. Os Imellem er støttet af Københavns Kommune, og Bremen Teater lægger scene til arrangementerne.
Se mere på:
www.osimellem.dk