Arrangementet er afholdt

Ellie Jokar

Perler for svin

Ellie Jokar kommer til Bremen Teater den 25. august med sit nye onewomanshow “Perler For Svin”.

Rapper, stand-up’er og skuespiller Ellie Jokar er klar med sit første instruerede onewomanshow, Perler for svin. Du kender hende allerede som Dubai News-reporteren Sara El Sheikh fra satireshowet Det Slører Stadig, dokumentaren Hvem f… er Ellie, og så er hun kvinden bag Youtube-programmerne PUF – piger uden filter, Den lyserøde taxi, Pimp min jul og Hvem, Hvad, Mad. Det er ikke første gang, Ellie gæster Bremen Teater, for i 2015 optrådte hun med sit første standup-show “Knald eller fald”, som den første ”brune”, kvindelige muslimske standup-komiker i Danmark.

“Perler for svin” åbner op for et muslimsk kvindeunivers, som beskrives på en satirisk og humoristisk måde. Det er en personlig beretning om, hvordan det er at være flygtet til Danamarca og leve i en gråzone, hvor man ikke er rigtig dansk eller rigtig muslim. Og ikke mindst er det en fortælling om, hvordan det er at være datter af bryllups- og omskæringsarrangør, Etti, og ”slagter Mohammed”. Undervejs bliver temaer som dobbeltmoral, fordomme og stereotyper vendt på hovedet og undersøgt en ekstra gang, hvor emner som jomfruelighed, giftemål, seksualitet og andre kulturelle forskelle kommer under behandling – med kærlige, brune pegefingre i begge retninger. Du bliver blandt andet introduceret for menneskesmugleren Mohammed – kendt som ”slagter Mohammed”, den danske ubådskaptajn og Brian fra Kalundborg.

”Publikum skal helst synes, det er sjovt og tisse i bukserne af grin over deres egne fordomme. Det er min livshistorie fortalt på en satirisk og humoristisk måde. Jeg vil gerne være med til at belyse de problemer, man står overfor i Danmark – især når det gælder flygtninge og integration. I forlængelse af det skal vi være bedre til at finde holdbare løsninger og ikke bare debattere burka og tørklæde. Mit show skal også ses som et redskab til at få kvinder til at gå forrest og gøre opmærksom på problemerne”
– Ellie Jokar

Det er skuespiller og instruktør Runi Lewerissa, der instruerer, og han har også været med til at skrive “Perler for svin” sammen med Ellie Jokar. De har før samarbejdet på filmen Iqbal og Den Indiske Juvel, hvor de spiller mand og kone.