Arrangementet er afholdt

EIVØR m. band (FO)

CPH:DOX AUDIO:VISUALS

I forbindelse med CPH:DOX kommer den færøske sangerinde Eivør til Bremen Teater den 21. marts og giver en helt særlig koncert, hvor hendes atmosfæriske og billedrige musik forstærkes af visuals.

Der er tætte paralleller mellem Eivørs musik og det dramatiske landskab i hendes nordlige hjemland, Færøerne. “Det kan være meget hårdt og meget blidt på samme tid – og når jeg synger, ser jeg, at vildskab og blødhed blandes sammen,” siger Eivør.
Mens hendes oprindelse ligger i færøsk folkesang, afslører Eivørs seneste produktion sin fascination med de uendelige muligheder for elektronisk musik. I 2015 udkom albummet ’Slør’, som indbefatter soniske sensibiliteter i numre som ’Trøllabundin’ – et spøgende stykke pop bygget på den omskiftelige vokal og hypnotiske håndtromme-rytmer.

Eivør skrev og udgav sit første album allerede som 16-årig og brugte de næste mange år på at spille til folk-, jazz- og rock-festivaler. Som musiker er Eivør alsidig – det musikalske landskab ruller fra den færøske tåge over lette kærlighedshymner, og sangene er hyllet ind i trommer, synths, guitar og ikke mindst Eivørs fængslende vokal.

Efter at have tilbragt godt to år på landevejen, som også har bragt hende til store shows i USA og udsolgte shows i England, er næste skridt at få lavet det andet studiealbum, som udkommer i 2019. P.t. er hun med til at indspille og skrive soundtracket til BBC’s Netflix-satsning ’Last Kingdom’.

Til koncerten på Bremen Teater kan du både høre de velkendte sange og sange fra det kommende album.