Arrangementet er afholdt

David Bowie Bash

(Ekstravisning kl. 17.30)

CPH:DOX præsenterer:
Billetterne til den ekstra visning inkluderer IKKE adgang til den efterfølgende koncert og efterfest som arrangementet klokken 20.00, men fungerer KUN som billet til filmvisningen 17.30. Instruktøren vil også introducere denne tidlige visning.

CPH:DOX brager igennem lydmuren til årets musikprogramlaunch i Bremen Teater med den eneste danske visning af det dugfriske portræt ’David Bowie: The Last Five years’.

Når CPH:DOX lancerer deres berømte musikprogram fredag den 17. februar, der både består af balstyriske audiovisuelle koncerter og begavede musikdokumentarer, bliver det med en akkurat lige så balstyrisk, begavet og (okay, nok en tand mere) berømt kunstner i front: David Bowie. Aftenen er nemlig dedikeret til den nu slukkede stjerne, David Bowie, der med albummet ’Blackstar’ kort før sin død, satte fans og medieverdenen på den anden ende. Hvor meget af det var planlagt, og var meget af det var tilfældigt – og hvor længe havde Bowie vidst, at han skulle dø?

Eksklusiv film & instruktørbesøg 
Dét, og meget meget mere, får du svar på i den dugfriske dokumentar ’David Bowie: The Last Five Years’, som CPH:DOX præsenterer den eneste danske visning af. Filmen indeholder sjældent og aldrig før set arkivmateriale, og giver et eksklusivt indblik i den nu afdøde superstjernes sidste tid. Visningen får en helt særlig introduktion af ingen ringere end filmens instruktør, Francis Whately, der også står også bag den kritikerroste ’David Bowie: Five Years’ fra 2013, som handlede om verdensstjernens første år. Filmmagasinet Ekko har netop anmeldt ”den fortrinlige” dokumentar til fem stjerner, med ordene: ”Filmen skildrer nemlig det fuldkomment ekstraordinære ved den kryptiske englænder, hvor det menneskeligt skrøbelige ikke lader sig adskille fra det kunstnerisk geniale”.

Aftenen er med andre ord bestemt et must, hvis David Bowies musik stadig brænder buldrende i dit blod – eller du blot har lyst til at deltage i en både begivenhedsrig, bevægende, blændende og betagende aften! Be there or be boring.Om ’David Bowie: The Last Five Years’ 
David Bowie: The Last Five Years er dugfriskt portræt af den for evigt aktuelle mr. Bowie. To dage før hans sidste åndedrag udkom kronen på værket – et livsværk, der har sat dybe spor i musikhistorien. Kamæleonen, Major Tom, Ziggy Stardust, the Thin White Duke, the Black Star; Bowie var en mand med mange ansigter, dybder og facetter. Med et blik tilbage til hans mange æraer, trækkes tråde mellem den unge Bowie og den aldrende superstar, der i ly for offentligheden bryggede på det, der skulle blive hans sidste musik. I optagelser fra hans sidste tour i 2003 opleves en usædvanlig Bowie, som er både stærk og lykkelig, men også svag og dødelig. Via interviews med de nærmeste kollegaer gennem mange år tegnes et billede af troldmanden, som på sine sidste to albums kigger tilbage på næsten 50 års kunstnerskab. Dette sjældne indblik i de sidste 5 år, som ellers foregik bag lukkede døre, beretter om Bowies elegante afsked og ikke mindst arbejdet med comeback-albummet ‘The Next Day’ og det sidste mesterværk i rækken,’ Blackstar’.