Arrangementet er afholdt

DANISH MUSIC AWARDS JAZZ 2019

Den 18. november åbner JazzDanmark dørene for et prægtigt awardshow, hvor vi fejrer jazzen til Danish Music Awards Jazz 2019. Det bliver en sand fest, hvor der, ud over uddelingen af de seks statuetter, kommer smagsprøver på livemusik i verdensklasse.

Det hele foregår i Simon Spies’ gamle biograf, Bremen Teater, i hjertet af København. Vi byder velkommen til musikere, branchefolk, journalister og jazzelskere til en fantastisk aften i jazzens tegn.

Vi er vi stolte af at præsentere sanger, komponist og skuespiller Jeanett Albeck som ny værtinde til årets prisuddeling. Hun er en del af kunstnerkollektivet Sort Samvittighed, og høster lige nu store roser for forestillingen om Suzanne Brøggers univers på Teater Republique.

Aftenens program vil indeholde live-optrædener fra cremen af dansk jazz, hvor vi blandt andet kommer til at høre Blicher/Hemmer/Gadd. Den energiske dansk-amerikanske groovende orgeltrio med international lyd, med Dan Hemmer på orgel, Michael Blicher på saxofoner og verdensnavnet Steve Gadd spiller trommer.

Freejazzens grand old man Jesper Zeuthen sætter scenen i Zeuthen Sådan Cirka, hvor han er flankeret af unge fremadstormende musikere, der aldrig springer over, hvor gærdet er lavest.

Bassisten Kenneth Dahl Knudsen, der har imponeret med sin velkomponerede nordisk klingende musik, spiller her med sin kvartet bestående af musikere fra det aalborgensiske jazzmiljø. Heriblandt Ginne Marker, der deltog i årets Jazzkonkurrencen.

Astrid Engberg er det nye elektroniske stjerneskud på jazzhimlen, og til showet vil hun optræde med den lyriske trompetist Tobias Wiklund med gruppen Astrid Engberg & The Sonic Love Force feat. Tobias Wiklund.

Derudover optræder supergruppen Girls in Airports første gang til DMA Jazz. De har høstet internationale roser for deres unikke drømmende lyd og har turneret i stort set hele verden.

Prisfesten sluttes af med et brag af brassbandet Fringe Jazz Fest Band. Johan Bylling Lang står i spidsen for orkestret, der spiller New Orleans jazz tilsat et moderne twist. Med sig har de i aftenens anledning sangerinden Karen Mukuba.

DMA Jazz priser:
Årets Danske Jazzudgivelse, Årets Danske Jazzkomponist, Årets Særudgivelse, Årets Nye Danske Jazznavn, Årets Danske Vokaludgivelse, Årets Børnejazznavn, JazzDanmark Prisen og DR P8 Jazz Prisen.

Arrangør & partnere:
Det er genreorganisationen JazzDanmark der arrangerer og afvikler Danish Music Awards Jazz i samarbejde med Bremen Teater, TV2 Lorry, DR P8 Jazz, Becket Fonden og Musikforlæggerne.
Lorry og DR P8 Jazz sender live fra DMA Jazz 2019.

Line-ups:

Blicher/Hemmer/Gadd
Michael Blicher – tenorsax
Dan Hemmer – orgel
Steve Gadd – trommer

Zeuthen Sådan Cirka
Jesper Zeuthen – altsaxofon
Rasmus Oppenhagen Krogh – guitar
Roberto Bordiga – kontrabas
Thomas Præstegaard – trommer

Kenneth Dahl Knudsen Kvartet
Ginne Marker – Guitar og Vokal
Edgars Cirulis – Piano og synth
Matias Fischer – Trommer
Kenneth Dahl Knudsen – Bas

Girls in Airports
Martin Stender – saxofon
Mathias Holm Jørgensen – keyboards
Lars Greve – saxofon
Victor Dybbroe – perkussion
Anders Vestergaard – trommer

Astrid Engberg & The Sonic Love Force feat. Tobias Wiklund
Astrid Engberg – electro
Tobias Wiklund – trompet
Ander Bo Eriksen – tuba

Fringe Jazz Fest Brass Band
Johan Bylling Lang – alt- og barytonsax
Sille Ellehammer – tenorsax
Bjarke Nikolajsen – trompet
Maj Berit Guassora – trompet
Lis Wessberg – trombone
Henrik Silver – sousafon
Esben Duus – lilletromme
Søren Frost – stortromme
Karen Mukuba – vokal