Arrangementet er afholdt

Daniel Svensson

Der er kun dage

Daniel Svensson har gennem hele sin håndboldkarriere fulgt sin fars råd: Spil bolden, som den ligger. Den stærke københavner har gennem to årtier været en kendt spiller og profil i den danske håndboldelite. Han vandt medaljer, blev dansk mester med AaB Håndbold, pokalmester to gange med Skjern Håndbold, kom på landsholdet og har en professionel fortid i både Spanien og Tyskland.

Men da han under en træningstime i fitnesscentret opdager en bule på halsen, bliver karrieren vendt på hovedet. Et par uger senere må han opgive at gennemføre intervaltræningen i sin daværende tyske klub, og herefter begyndte ti problemfyldte måneder frem til foråret 2013, hvor han kæmpede en intens kamp mod lymfekræft. Det store spørgsmål for Daniel blev nu: Hvordan spiller man bolden, når man ikke ved, hvor den ligger?

Svaret er, at det gør man fra dag til dag, fra time til time og fra minut til minut! Når kroppen giver op. Når man ligger i fosterstilling i badet. Når man 24 timer i døgnet er afhængig af andre mennesker for at fungere. Alting bliver sat i perspektiv. Kræftforløbet har lært Daniel mange ting, men vigtigst af alt har han lært at sætte pris på nuet, og det kommer bedst til udtryk gennem hans motto: ”Der er kun dage”.

Et motto der blev højaktuelt igen i 2016, da kræften vendte tilbage. Daniel formåede at vinde kampen endnu en gang, men hele forløbet tog hårdt på helbredet, og det var nødvendigt at lægge håndbolden på hylden. Et jobtilbud som chef for Coolshops nystiftede børnefond CoolUnite blev den afgørende faktor for, at håndbolden blev byttet ud med et skrivebord, og sidenhen fulgte en kommentatorrolle på TV2 ved landskampe og klubkampe i den danske herreliga samt deltagelse i Vild Med Dans.

Ud over sin åbenhed omkring sine kræftforløb, er Daniel ambassadør for Kræftens Bekæmpelses ”Stafet for livet”, og han har desuden i samarbejde med Tonny Vorm netop barslet med bogen ”Der er kun dage”, hvor han uden omsvøb fortæller om slagsmål i Bundesligaen, beskidt spil i spansk håndbold, om skuffelser, skader, sejre og svigt samt om de to kræftforløb, der bragte ham tættere på livet og døden.

Kom og bliv inspireret af Daniels fortælling om kampen mod kræft, om op- og nedturene og om livet på den anden side.