Arrangementet er afholdt

Abandoned

De Nye Eventyr m. Jan Elhøj og Morten Kirckhoff

Jan Elhøj og Morten Kirckhoff er i øjeblikket bogaktuelle med Abandoned #4, og den 28. marts vender de tilbage til Bremen Teater med et nyt foredrag, hvor de med humor og indlevelse vil fortælle om deres rejser til forladte steder.

I mere end 10 år har vi rejst i 30 lande og fotograferet flere tusind steder, hvor alt står tilbage, forladt som om tiden er gået i stå. Det, der startede som en barndomsfascination, er gennem årene blevet en umættelig passion, der har ført os til alle verdens hjørner.

Vi oplever de forladte steder som stiltiende monumenter, der fortæller om vores verden. En verden, der hylder fremgang og overflade, og hvor vi vender det blinde øje til det, som ikke klarer sig i udviklingens hellige navn. En tidsalder hvor det, der ikke lige kan bruges, får lov til at sygne hen. Vores billeder og historier rummer ingen svar. De er blot et vidnesbyrd om noget, som engang var. Billederne er taget over en lang årrække, og derfor eksisterer mange af stederne ikke længere. Og vi kan ikke gå tilbage og ændre noget.

Selv om vores billeder og rejser ikke handler om at møde mennesker, spiller de altid en stor rolle. For de viser livet efter mennesker, og hvordan der ser ud, når vi forsvinder. Vi får et glimt af civilisationens forfald – og et indblik i hvordan naturen tager sin hævn, og vinder det hele tilbage. Mest af alt, rummer de en refleksion over livets foranderlighed og ultimative forfald. En præst sagde engang, at vores billeder minder os alt det vi frygter i livet. Ensomheden, forfaldet og døden. Sjovt nok er rejserne, jagten og håndværket med billederne, noget af det mest livsbekræftende vi har beskæftiget os med.

Arrangementet varer 2x45min med efterfølgende Q&A.
Der vil derudover være mulighed for at købe bøger