Arrangementet er afholdt

60 Minutes of When Saints Go Machine

(Verdenspremiere)

CPH:DOX tryller et es op af ærmet, når de på fredag inviterer til koncertfilm med When Saints Go Machine og det lukningstruede Copenhagen Phil samt paneldebat og dj’ing i Bremen Teater.

Symfoniorkestret Copenhagen Phil, som ifølge Kulturministeren spiller på sidste vers, og When Saints Go Machine krydser musikalske klinger i ny koncertfilm med titlen ’60 minutes of When Saints Go Machine’, der på fredag har verdenspremiere på CPH:DOX.

Tag med på et episk, visuelt og musikalsk sansebombardement, når CPH:DOX viser koncertfilmen ’60 minutes of When Saints Go Machine’ – med fire sange fra sidste måneds anmelderroste koncert med When Saints Go Machine og symfoniorkestret Copenhagen Phil. Koncertfilmen indeholder også en række korte interviews, der fortæller om det særlige samarbejde mellem de rytmiske og klassiske musikere – og udmærker sig med flotte billeder, sublim lyd og en nærværende portrættering af både det store symfoniorkester samt When Saints Go Machine med den karismatiske sanger Nikolaj Manuel Vonsild i front.

Efter koncertfilmen er der paneldebat med prominente rytmiske musikere, der tidligere har samarbejdet med det lukningstruede orkester i deres ”60 minutes” koncertformat – og nu alle støtter op om orkestrets overlevelse. When Saints Go Machine, Copenhagen Phils huskomponister Den Sorte Skole samt komponisterne Karsten Fundal og Christian Balvig medvirker alle i paneldebatten.

Efter debatten vil When Saints Go Machine og Den Sorte Skole vende plader sammen.

Koncertfilmen er lavet af instruktør Andreas Munksgaard og blev filmet under én af to totalt udsolgte koncerter i Konservatoriets Koncertsal (tidl. Radiohuset) den 4. februar 2017. En koncert, som fik Gaffas anmelder helt op af stolen med 6 stjerner:
”Man var fanget, ja, tryllebundet fra starten … Det var en koncert på et niveau, som sjældent ses her til lands. Med et orkester, der havde lagt basen, så veloplagte komponister kunne fabulere og skabe, inden bandet selv gik ind og lagde den sidste magi.”